MEN HALLÅ, HAN HAR LOVAT!

 På 80-talet var vi några arbetskamrater som vartannat är åkte till Paris och besökte en av världen största förpackningsmässor, Solon de l ’emballage. Det var under den tiden som jag arbetade som maskinkonstruktör på SCA Emballage i Värnamo. Vi besökte regelbundet många av världens största förpackningsmässor och ställde också upp i flera av den och då fick man arbeta i vår monter, men i Paris var vi bara besökare.

Besöken varade ofta i cirka tre – fem dagar och vi hann med mycket mer än att besöka mässan. Bosse, kommer du ihåg ett speciellt besök på en liten kvarterskrog? En kväll bestämde vi oss för att när man är i Paris så måste man besöka kvarteren Pilallé, Paris glädjekvarter men många spektakulära klubbar och varietéer med bland annat den berömda Moulin Rouge. När vi vandrade omkring i dessa kvarter, första kvällen så hade Mikael beställt biljetter till en berömd show på LIDO, det låg väl någonstans i dessa  kvarter också, minnet sviker, men dyrt och inget som motsvarade kostnaderna, men just denna kväll så hade vi bestämt att om man är i Paris och i kvarteren Pilallé så ska man naturligtvis uppleva en riktig porr-show så vi vandrade runt på gatan och kollade på många olika bilder vid olika shower och där fanns inte, som vid svenska krogar på den tiden, några utkastare utan stora maffiga biffar som istället var inlockare.

Vi stannade vid ett ställe som vi tyckte såg skapligt ut och jag ”tog befälet”. Man gick in i en liten gång från gatan och längre in så fanns entrén och där köpte man biljetter. Jag talade mycket tydligt om för tjejen i biljettluckan att ”han där ute” den store biffen som var inkastare att han hade lovart oss ett ”specialpris” och vi tänkte inte betala mer än 50:- franc, som var valutan i Frankrike  vid den tiden. Han hade lovat oss ett ”Specialpris” på bara 50:- franc och det var det pris vi var villiga att betala. Hon börjad att protestera, men jag tystade henne direkt…. ”Hör nu lilla Mademoiselle, vi har fått ett specialpris på bara 50:- Franc och tänker inte betala något anat, vad du än säger”. Hon protesterade igen, men jag lyckades övertala denna lilla Mademoiselle att nu ska vi inte hålla på och diskutera detta längre, vi betalar bara 50:- Franc och inget mer. Vi betalde och gick in och inte var det något speciellt eller spännande, det var egentligen väldigt dåligt, men vi hade ju bara betalat 50:- Franc så det fick väl duga.

Dagen efter på eftermiddagen, efter vårt besök på mässan så ville vi gå upp till Sacré Coeur och då passerade vi Pilallé och nu var det dagsljus och alla klubbar och varietéer var stängda. När vi passerade den porrklubb som vi besökte kvällen innan så fanns fortfarande samma bilder och affischer utanför och då upptäckte vi och förstod varför den lilla Mademoiselle i biljettlucka så enträget protesterade. Entréavgiften stod med stora bokstäver att det var ett ”specialpris” och det var bara 30:- Franc. Inte konstigt att hon protesterade och jag lät henne aldrig förklara, vi skulle bara betala det ”special price” som jag hade uppfattat att inkastare sa och inget annat. ”Lilla Mademoiselle, bråka inte nu och acceptera detta”!!

LGs Funderingar: Det är väl egentligen inte mycket att fundera på. Ibland blir det fel och om det är något man ska fundera på så är det väl om jag i fortsättningen fick förhandla om priset på entréer och annat.

Bosse, kommer du ihåg detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.