Preskriberat

Slutet av sextiotalet. Långt hår och orakad. Jag och Christina hade börjat att ”hålla ihop” och hon hade en syster i Göteborg och Guje höll då ihop med Hasse. Guje läste till sjuksköterska och Hasse på Universitetet och naturligtvis så var vi mycket i Göteborg, med många fester i deras lägenhet och många regelbundna besök på ”kåren”. Många av dessa fester hos Guje och Hasse och på ”kåren” kan beskrivas i egna berättelser men detta gäller egentligen inte festerna utan något som hände kring dem.

En av platserna som Guje bodde på var Värmlandsgatan om jag inte minns fel. Det var i alla fall granne med en stor kyrka och varje söndagsmorgon så ringde dessa jävla kyrkklockor på morgonen eller kanske på förmiddagen, men för oss så var det alldeles för tidigt på morgonen. Vi hade vänstertrafik på den tiden och om jag skulle komma tillbaka till Värmlandsgatan idag så skulle jag kunna peka ut den eller de platser som jag alltid parkerade på. På den tiden hade jag bytt min gamla kära Renault Dauphine (egen blogg) mot en ny Saab, nja inte ny, men för mig var den ny. Den var skinande blank och ”klumsfärgad” (Kan ni gissa eller beskriva vilken färg en ”klumsfärgad” bil har?)

En av de första gångerna jag parkerade där så fick jag parkeringsböter. Ni vet, på den tiden så fick man parkeringsböter med ett inbetalningskort i en plastficka instoppad under vindrutetorkaren. Aj fa-an, men jag slängde bara in betalningsboten i handskfacket och vi körde hem till Borås.

Det var väldigt vad de var enträgna, parkeringsvakterna i Göteborg och speciellt i den stadsdelen för nästa helg så fick jag en ny parkeringsbot. Tja, det blev så att jag åter igen slängde in boten i handskfacket och så åkte vi hem igen. Tänka sig detta uppretades många gånger med dessa irriterande böter varje helg, hur länge skulle de hålla på.

På den tiden fanns inte några datoriserade program som höll koll på om och när man hade betalat sina parkeringsböter utan det skedde manuellt och man fick en skriftlig påminnelse om man inte hade betalat. Jag hade fått ganska många parkeringsböter på Värmlandsgatan i Göteborg och när jag ibland fick en påminnelse så visste jag egentligen inte för vilken parkeringsbotpåminnelse det gällde.

Jag lade upp en plan för att slippa flera böter för felparkering. Varje gång vi parkerade på Värmlandsgatan så öppnade jag handskfacket och tog fram den stora bunten av obetalda parkeringsböter och sedan så spred jag ut dem innanför framrutan, men ofta så hjälpte inte detta, jag fick åter igen en ny parkeringsbot. Varför var de så nitiska just i den stadsdelen? Detta höll på under en ganska lång tid och de nitiska parkeringsvakterna gav sig inte, varför hade de inte ledigt under helgen. Bunten i handskfacket och innanför vindrutan bara växte och växte, men som Teknisk som bara levde på studielån så fanns det andra prioriteringar.

LGs Funderingar: Nja, det kanske åter är din fundering. Hur slutade det eller slutade det aldrig?

Tja, jag kommer inte ihåg, kanske var det så att Guje flyttade.

Som jag sa så fick jag då och då påminnelser om att jag inte hade betalat mina betalningsböter, men jag kunde inte hålla reda på vilken bot det gällde och betalade alltså inte, men eftersom de hade så dålig kontroll på detta så hände inte så mycket mer. Varför hade de dessa påminnelser?

En gång så tänkte jag ändå att jag måste svara på dessa påminnelser. Om jag inte minns fel så var det väl polisen som då hade hand om parkeringsböterna, det var ju straffbart. Jag skrev i alla fall till berörd myndighet och förklarade situationen om varför jag inte hade betalat den parkeringsbot som jag hade fått påminnelse för. Jag skrev ungefär så här:

”Jag är studerande på Teknis i Borås, jag lever på studielån och har naturligtvis dålig ekonomi, här gäller det att få pengarna att räcka för att överleva. Nu har jag fått fyra krav på mig och måste prioritera. Om jag inte betalar hyran så kommer de att vräka mig, om jag inte betalar elräkningen så stänger de av strömmen, om jag inte betalar telefonräkningen så kommer de att stänga av min telefon och om jag inte betalar mina parkeringsböter så kommer ni att stänga av parkeringsautomaterna ……”

Jag fick aldrig något svar!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.