Brädad på nyårsafton.

Igår höll jag ett föredrag och visade bilder från mitt äventyr med att bestiga Afrikas högsta berg, världen största vulkan Kilimanjaro, nästa 6000 meter över havet. Som tack för detta fick jag underbart vackra orkidéer och när jag kom hem så letade jag en ytterkruka att sätta denna vackra blomma i. Jag valde en gammal champagnekylare i koppar, med inpräglade SH som står för Stadshotellet Borås.

Varför har jag en gammal champagnekylare i koppar från Borås Stadshotell? Stadshotellet brann ned 1978 så de saknar nog inte sin champagnekylare. När jag ser den kommer jag ihåg hur den hamnade hos mig.

Jag bodde på Teknis Elevhem vid nyåret 1969 och några kompisar från Jönköpingstrakten skulle fira nyår på Borås Stadshotell och det var klart att jag skulle följa med. Vi hade förfest på mitt dubbelrum på elevhemmet som jag bloggat om tidigare, det där med alla ölburkar. Sedan blev det hotellet, där också de andra bodde.

På den tiden så var det ju bara tjejer som gällde och naturligtvis pågick jakten även på stadshotellet.

Det hade kommit två tjejer till hotellet tillsammans med sina pojkvänner, bråk hade uppstått och båda tjejerna hade lämnat sina killar. Fibban, min gamla lumparkompis, och jag lyckades fånga deras intresse och vi tillbringade hela kvällen tillsammans med dem och allt verkade helt klart. Kvällens tjejer var redan fixade. Vi hade riktigt roligt och som bonus så var de dessutom riktigt vackra och läckra, vilka kap. Det var en underbar kväll och vi närmade oss midnatt och firandet av det nya året. Fem i tolv så kommer det två ledsna, molokna och nästan desperata killar fram till oss. De var tjejernas ”gamla” pojkvänner. Vad hade de här att göra? Vi hade ju varit tillsammans i flera timmar.

Efter lite palaver och diskussioner så gick ”MIN” tjej tillbaka till sin kille medan Fibbans tjej stannade hos honom. Men hallå, klockan var 23.55 och snart så blir det nyårsfirande och min tjej återvänder till sin gamla pojkvän. Vad gör man? Inte så mycket att göra, jag är ju inte våldsam, men det var ju bara fråga om några minuter till nyårsfirande och jag hade ingen tjej.

Riktigt hur allt hände kommer jag inte ihåg men jag vet att jag snodde till mig denna kylare vid något bord och hamnade på toaletten. Där öppnade jag ett fönster och slängde ut kylaren på en bakgata och i hastigheten åkte det med en gul toalettmatta också med texten ”Hotell Borås”. Den kom väl från detta gamla anrika hotell som inte fanns längre. Jag återvände i alla fall till vårt bord och där satt Fibban med sin tjej och de övriga kompisarna. Vem som sedan orsakade branden kommer jag inte ihåg, gör du det Fibban om du läser detta? Plötsligt så brann hela duken på vårt bord men det orsakade inte att hela hotellet brann ned som det skulle göra tolv år senare.

Utan tjej så var det inget roligt längre och jag beslutade mig för att gå hem till elevhemmet. Väl ute så kom jag ihåg vad jag gjort och när jag gick in på sidogatan så låg både champagnekylaren och mattan där och jag tog med dem hem när jag sakta och besviken lommade hem, brädad på nyårsafton klockan fem i tolv. Kylaren har jag kvar och toalettmattan fanns kvar länge och på många toaletter även i det hus jag bor i nu, men till slut måste den slängas.

LGs Funderingar: Hur tror ni att det känns att bli brädad fem minuter före tolvslaget på en nyårsafton. Jag hade ju jobbat hårt för denna vackra tjej och så går hon tillbaka till sin kille. Hade jag satsat på den andra så kanske hon hade stannat, vem vet? Det som grämde mig mest var inte att hon lämnade mig utan det var tiden när hon gjorde det. Hade det i stället kanske varit vid halv elvatiden så hade det ju funnits god tid till en jakt på en ny tjej, men det gick naturligtvis inte fem i tolv. Det hade kanske ändå inte blivit något med den tjejen, men jag har ju i alla fall kvar en gammal fin champagnekylare. Den hade jag aldrig fått om hon hade stannat hos mig den nyårsaftonen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.