GOLFSEMESTER HELA SOMMAREN.

Hon var inte speciellt solbränd. Ingen kan väl säga att hon var utvilad heller, snarare tvärtom.

– ”Gud, vad du har det bra! Du som får bo vid kusten hela sommaren, alldeles intill golfbanan” Hon hade väl själv lite skuld i det hela, men nu började hon faktiskt tröttna. Visst var det bra att ha husvagnen här på samma camping år efter år. Visst är det ganska praktiskt ordnat här på campingen. Bra duschmöjligheter, en fin tvättstuga, bra grannar och alldeles intill golfbanan.

Sedan kommer ju Hans hit varje helg, men det är klart, inte skulle det falla honom in att storhandla innan han kommer hit, men till ”bolaget” hinner han alltid. – ”Du vet, du hinner ju alltid in och storhandla, du som ändå bara går här hela dagarna” Sedan är han alltid så utarbetad, så han måste vila och spela golf. – ”Du vet, det är så’n avkoppling”.

Vila och spela golf och så grogga med ”Bengan” naturligtvis. Men jag, jag orkar. Jag orkar och har tid. Det är klart att jag har tid, jag som bara går här hela dagarna, hela sommaren. Det är klart att jag har tid att laga frukost till alla, speciellt nu när barnen har med alla sina kompisar under sommarlovet. Frukost skall de äldre barnen ha först, de skall upp jättetidigt varje morgon för att hinna spela golf och sedan lunch i tid för att de skall hinna gå en runda till efter maten eller dra ned till stranden.

Se’n skall de yngre, som vill sova lite längre, äta frukost och ha med sig var sitt matpaket till stranden.

– ”Du morsan, mina golfskor behöver nya spikar och så måste du tvätta mina jeans, jag skall in till sta’n i kväll, och du kan väl stryka min rutiga skjorta”

Hasse har ju lämnat veckans tvätt här nere och tagit med sig det rena och nystrukna hem. Det är klart att han inte hinner tvätta hemma under veckan, han måste ju spela golf med grabbarna och passa på att gå en krogrunda, nu när han är ensam hemma. Kanske hinner jag tvätta före lunchen, handla får jag göra i eftermiddag. Det är konstigt att inte Hasse hinner tvätta och handla under veckorna, hinner man handla korv och öl och hinner man in till ”bolaget” så borde man väl hinna.

– ”Du vet, jag måste ju jobba och så behöver jag koppla av på kvällarna med lite golf eller några öl och du går ju ändå här hela dagarna och har det bra. Det är skönt för dig och ungarna, bara sola, bada, lata er och spela golf. Vi kanske skulle vara här nere lite oftare, eller hur gumman?”

Så säger mina väninnor också och grannarna hemma. – ”Gu-u-u-d, vad du har det bra! Du som får vara vid kusten hela sommaren och bara sola och spela golf”. Ja, det är klart att de tycker så. Jag menar, när de kommer och besöker oss under någon helg eller så, så skall de naturligtvis passas upp. – ”Du kan väl göra det gumman, du som bara går här hela dagarna, hela sommaren.

– ”Om du handlar lite och fixar käket så sticker vi andra ut på en runda och kopplar av lite. Vi tar med oss de sista ölen, gumman, smit in på ”systemet” också, när du ändå är i sta’n. Och du, jag måste ha med mig alla skjortorna i morgon, gumman. Du vet, man skall ju ut och äta med kunder och du vill väl inte skämmas för mig, eller hur?”

Ja visst, gå ni bara, jag fixar det, jag ordnar allt. Se’n undrar jag stilla varför jag aldrig kan sänka mitt handikapp eller ens bli solbränd om benen. Jag som alltid går här nere vid kusten hela dagarna hela sommaren.

LGs Fundering: Egentligen inte mycket att fundera över, men visst har hon det avkopplande och skönt. Hon som har det så bra, tänk att få vara i husvagnen ”hela sommaren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.