Vår Inger.

Som jag skrivit tidigare så konkurrerade Ove och jag om en tjej som hette Inger. Jag snuvade honom vid en danskväll men det blev ändå inget mellan denna Inger och mig. Han påstod att det var hans tjej som jag hade stulit. Men av någon anledning så blev vi tre mycket goda vänner under hela tiden jag bodde kvar i Hudiksvall. Hon bodde tillsammans med en kompis inneboende i en villa strax utanför Hudiksvall.

Vi var ofta ute och dansade, naturligtvis varje lördag och ofta på ”lillelördag” som var onsdag på den tiden. På tisdagar så åkte Ove och jag alltid ut till Inger och hennes kompis, jag tror att det var något speciellt radioprogram som vi lyssnade på tillsammans. Det var det vi gjorde på den tiden.

Jag hade tidigare köpt en transistorbandspelare, en riktig sensation på den tiden. Man kunde, utan att vara ansluten till någon väggkontakt, spela in samtal, musik eller annat. Man spelade in på små band som man måste vända om man ville spela in på andra sidan och det sensationella var att man kunde spela in flera minuter på varje sida, kanske sju-tio minuter.

Jag vet inte hur vi en gång kunde få båda tjejerna att lämna rummet och att vi fick in bandspelaren och sätta på den, skjuta in den under sängen och sedan gällde det att få tillbaka tjejerna och på något konstigt vis förklara att vi BÅDA måste åka ut och köpa cigaretter. När vi kom tillbaka avslöjade vi allt och tog fram bandspelaren under sängen. MEN.

Vad var det egentligen vi hade gjort? Ove, om du läser detta, kan du fatta vad vi egentligen gjorde? Varken tjejerna eller vi visste vad det hade sagt. Hade det sagt något positivt om oss eller hade de tyckt att vi var några riktiga töntar och skitstövlar som kom och besökte dem varje tisdag kväll? Vad hade vi gjort?

LGs Funderingar: Som sagt, vad hade vi gjort? Vad skulle inspelningen visa? Varför hade vi egentligen gjort detta? Skulle detta spoliera hela vår vänskap med dessa tjejer? Varför gjorde vi detta? Just då så var jag världens fegaste kille, vad hade vi gjort? Jag skämdes, men bandet fortsatte och det visade sig att det hade misslyckats, det blev inte någon inspelning. Vi gjorde detta för att vi trodde att det skulle bli en ”kul grej” men det kunde ha slutat med en katastrof.

Även om det inte blev någon lyckad inspelning så kunde vår handling ha blivit slutet av vår vänskap med dessa två tjejer. Men vi bara skrattade åt allt och vi var vänner hela tiden därefter. Men den viktigaste frågan var ändå, varför gjorde vi detta?

Vi trodde först att vi gjorde något som skulle vara roligt men det kunde ha slutat i en katastrof. Gör inte om det!!!!

Jag fick straffet några månader senare, någon snodde min bandspelare. Jag polisanmälde aldrig det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *