Första träffen.

I min senaste blogg skrev jag om att jag bodde tillsamman med min kompis Ove i Hudiksvall och en speciell händelse som han påminde mig om när Christina och jag besökte dem för några år sedan. Det blev många roliga minnen som vi skrattade och hade roligt över. En sak som Ove påminde om var hur vi träffades.

Jag hade egentligen aldrig funderar över det, men när han nämnde det så kommer minnet tillbaka. Vid den tiden så var intresset för tjejer det enda som gällde, tjejer, tjejer och bara tjejer. Jag kommer inte ihåg var det var men Ove nämnde det men det har nu åter fallit ur mitt minne. Ove och jag kände inte varandra tidigare. Han var på en dans och hade hela sin koncentration på en speciell tjej och han visste inte att jag hade samma intresse. En relativt lång tjej som hette Inger. På den tiden så var det så att tjejerna stod vid den ena sidan av dansgolvet och killarna på den andra sidan och under hela kvällen så bjöd killarna upp till dans. Sedan blev det ”damernas tjuv” då damerna fick bjuda upp och även ”tjuva” vilket innebar att om en tjej hade bjudit upp en kille så var det bara för en ny tjej att klappa på axeln och den nya tjejen fick fortsätta att dansa. Vissa intresserade tjejer ”tjuvade tillbaka”. Sedan kom ”tackdansen” och sedan en eller två ”sista dansen” när killen sedan valde vilken tjej som var den mest intressanta, oavsett vad som komma skulle.

Ove hade lagt mycket tid på att få Inger och så även jag, utan att veta att han fanns till.  Hur det nu gick med damernas, tackdans och sista kommer jag inte ihåg, men när Ove berättade, när Christina och jag var på besök, så hade jag tydligen vunnit och om vi skulle till mig eller till henne kommer jag inte ihåg nu, men när vi väntade på att få ut våra kläder så kom Ove fram till mig och på något vis talade om för mig att Inger var hans tjej och jag vet inte vad som hände men jag lämnade Inger och vad som hände senare kommer jag inte ihåg. Ove berättade sedan att hon inte följde med honom i alla fall, när jag hade försvunnit. Vad snopen hon antagligen blev. Var jag egentligen 100%igt intresserad? Varför lämnade jag henne? Men det var ju Oves ”Tjej”, hon hade ju en kille så varför skulle jag följa med henne eller hon med mig?

LGs Funderingar: På den tiden var det bara tjejer, tjejer och tjejer som gällde. Vad var det som gjorde att jag lämnade Inger när Ove kom fram till mig och påtalade att Inger var hans tjej? Han berättade senare att hon inte alls var hans tjej, men han hade stött allvarligt på henne just den kvällen och var besviken på att hon istället valde mig. Vad var det sedan som gjorde att vi blev så goda kompisar att vi senare skaffade en lägenhet ihop och ”jagade” tillsammans på samma revir? Till saken är att Inger bodde inneboende tillsammans med en annan tjej på andra våningen i en villa strax utanför Hudik och att vi båda blev mycket goda vänner med dem under flera år. Livet är underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *