60 meter

60 meter, vad är det? Ja, det finns mycket som är 60 meter.

Det är väl ungefär i trakterna av 60 meter som det svenska rekordet för damer ligger i diskus och spjut medan herrarna ligger cirka 50% längre. Det beror inte bara på fysiken och muskler utan därför att tjejer inte kan kasta, de bara ”hystar” iväg grejorna. Kommer ni ihåg ”Kast med liten boll” som vi hade som idrottsgren i skolan? Själv kom jag aldrig längre än 50 meter men de bästa kastade strax över 60 meter. 60 meter är också distansen för sprinterlöpare inomhus, både slätlopp och häcklopp och vi har en svensk tjej som fortfarande har världsrekordet inomhus, Susanna Kallur. Tänk att hon äntligen bestämde sig för att lägga av. (Jag fattar inte varför SOK skickade henne till OS efter hela åtta år av frånvaro p.g.a. skada)

60 meter var ju också det vi fick springa på idrottstimmarna i skolan. Varför bara 60 meter? Ansåg de inte att vi orkade längre och varför var det just 60 meter? Jag kom ihåg när vi tävlade på idrottsplatsen i Söderhamn. Det fanns inga startblock på den tiden utan det var två gropar i marken och man fick prova ut den bana där groparna passade bäst, tänk om det skulle vara så idag.

Varför skriver jag om just 60 meter? Jo, det finns 60 meter som jag verkligen hatar och nu är de äntligen slut, äntligen slut. Kan man hata 60 meter? Jo, 60 meter plastfolie från Ge-Kås i Ullared kan man verkligen hata. Det måste vara marknadens eller hela världen allra sämsta produkt. För det första så är den svår att rulla av så man måste ta ut hela rullen ur förpackningen och med stort lirkande så får man ut en bit och försöker man riva av den så blir det bara en massa ”tjorv” och inte blir det bättre om man försöker få in rullen igen med en bit avrullad, den taggade kanten på locket är så usel att det ändå inte går att få en bra avrivning. Visst kan man hata 60 meter. För det första så undrar jag vem som har köpt den och varför? Sedan kan jag undra varför jag inte slängde den långt innan den tog slut och det måste vara världens längsta 60 meter. Lyd ett gott råd från en som har kämpat: Köp ALDRIG en plastfolie från Ge-Kås i Ullared.

LGs Funderingar: Apropå Ullared. Jag vet att jag har varit i Ullared en gång men jag tror att jag kanske har varit där två gånger, det är inte riktigt min grej. En regnig lördag för många år sedan satt vi vid frukostbordet och funderade på vad vi skulle göra den dagen. Helt plötsligt for det ur mig: -”Ska vi kanske åka till Ullared”? Christina blev alldeles paff och undrade om jag var sjuk. Hon tog telefonen och ringde till vår son Fredrik. –”Det har hänt något hemskt med pappa” sa hon och naturligtvis blev han rädd och fundersam ”han undrade om vi ska åka till Ullared”.  –”Aj, aj det var illa” sa Fredrik ”ring 112, genast”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.