Födelsedag?

Det har varit ett ”djävla tjöt” om att det idag, på självaste Valborgsmässoaftonen, har det varit kungens födelsedag. Jag blir lika irriterad varje år och det gäller inte bara kungen. Hurra, hurra låter det varje dag under hela året och det finns alltid någon som firar sin födelsedag med många eller få presenter. Men hur många är det egentligen som firar sin födelsedag? De flesta som firar sin födelsedag vet inte om det och de brukar inte få så många presenter heller.

Om det kommer blommor eller annat, som man numera inte får lämna inom sjukvården, (är man förresten sjuk om man kommer in för att föda barn?) så är det för det mesta inte till den som verkligen firar sin födelsedag utan till hennes eller hans mor och ibland även far, fast han brukar ju få bjuda på cigarrer när han senare träffar sina kompisar. När skall svenska folket, när ska SVT och TV4, när skall hela Sveriges press och media (speciellt Svensk Damtidning) kunna förstå att vår svenska kung inte har sin födelsedag idag? Jag är så trött på detta. Alla, eller de flesta som jobbar på SVT, TV4, SR eller inom vilket mediaföretag eller vilken tidning som helst vet om det men ändå sprider de denna lögn och osanning. Kungen har inte sin födelsedag idag, punkt slut! Slutdiskuterat! Kan ni inte sluta tjata om detta varje timme denna dag? Att vi har en allmän flaggdag det kan jag acceptera men inte för att det är kungens födelsedag. Kan ni inte sluta tjata om detta, idag är det inte kungens födelsedag, sluta tjata, sluta tjata om detta. Jag är väl inte någon riktig rojalist men jag gillar att vi har kvar vår monarki. Kungen och hela kungahuset representerar hela Sverige och för det mesta så gör de det på ett mycket bra sätt, men ändå, kungen har inte födelsedag idag. Ska vi en gång för alla komma överens om att kungen föddes för 71 år sedan och DET var hans födelsedag och inte idag. Nu är det färdigt och jag hoppas slippa höra det igen, det är idag 71 år sedan vår kung hade sin födelsedag och inte idag.

Punkt slut! Slutdiskuterat!!!! Inte idag!!! Hans födelsedag var för 71 år sedan. Sluta tjata om detta!!!

Jesus har det inte så lätt han heller. Att han föddes på juldagen eller julaftonen accepteras av alla kristna, oavsett katolsk eller protestantisks inriktning eller vilken kristen sekt som helst, alla kristna är där överens. (Jag är inte så kristen så jag har full koll på rätt dag). Men sedan krånglar det till sig. Jag vet när min mor dog, jag vet när min hustru lämnade oss och jag vet när Gustav II Adolf dog, men den stackars Jesus han håller på att dö lite här och lite där. Ibland dör han i mars och ibland dör han i april. Stackars orolig själ, hur ska de ha det?

LGs Funderingar: Varje människa här på jorden, om vi inte talar om reinkarnation, kan bara ha EN ENDA födelsedag och det är den dag då vi lämnar vår mors livmoder, får en dask i stjärten för att skrika och läggs på en lycklig mors bröst.Det är vår födelsedag.

Jag firar numera bara minnet av den dag då jag hade levt i femtio år. Ha en bra 1: a Maj och ni som tänker demonstrera kan göra det men jag skall demonstrera mitt livs första sylt för mina barn och barnbarn. Det är viktigt och spännande. Kommer de att rata eller gilla morfarfas första syltkok?

2 svar på ”Födelsedag?

 1. Åtta (8) gånger, LG.
  Sen var det slutdiskuterat.
  Eller var det det?

  Nej, för sen kom det åtta (8) gånger till.

  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.

  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.
  Födelsedag.

  Det var ett jävla tjat om nåt vi inte ska prata om. 😉

  Hälsingar!
  Bråkengren

  PS Den som inte firar sin födelsedag får fylla sig själv. /DS

 2. … och en liten undran:

  Hur blir det med bröllopsdagar?
  Fira silver- eller guldbröllop? Nej, glöm det!
  Det finns ju bara EN bröllopsdag.

  Bråkis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *