Fusk.

Plötsligt står man där med två cyklar, en dam- och en herrcykel, faktisk riktigt bra cyklar med riktig god kvalité och mycket välskötta. Men det är väl bara några mystiska cirkusartister som kan cykla på två cyklar samtidigt. Dagen efter begravningen, den 29 juni, så lastade jag på våra cyklar på bilen och åkte för att köpa mig en elcykel i stället. Sedan dess har jag cyklat 129,8 mil. Den 7:e augusti passerade jag gränsen 100 mil. Det är över tre Vättenrundor eller över tio ”Cykelvasan”. Forest Gump han sprang och sprang, men jag cyklar.

Väldigt många som jag pratat med och sagt att jag har en elcykel har utropat: FUSK !!!! Och det gäller speciellt personer av det manliga könet. FUSK, FUSK. Det är bara fusk !!!

De flesta som säger så är antagligen väldigt ovetande eller avundsjuka och vet inte vad det egentligen handlar om. Det är alltså inte en moped utan du måste hela tiden trampa och kan få viss hjälp i motvind och i uppförsbackar. Jag och många med mig ser det som ett hjälpmedel. Troligtvis skulle jag aldrig köpa en elcykel om jag vore 30-40 år med fortfarande krafter kvar men som 70+are är det ett hjälpmedel. Ingen ska ju påstå att jag skulle cykla 130 mil på en och en halv månad om jag kämpat fram med en vanlig cykel, hur många växlar den än har. (Nu ska jag erkänna att kompis Erik lånade cykeln hem till Dalsjöfors en lördag kväll och åter på söndag, så fem mil har han hjälpt mig med) Hade jag haft en vanlig cykel hade jag inte cyklat till Partille för några veckor sedan, fest med gamla teknister och hem igen på söndag. Till Partille var det 9.65 mil. Med de hemska backarna i Bollebygd och över berget mellan Landvetter och Partille och en förbannad motvind hela tiden. Ska du klara detta så kan du inte ha hjälp hela tiden utan måste cykla många sträckor ”som vanligt”. Tuffa backar kan vara jobbiga speciellt när man tror att de är slut men sedan fortsätter de lite längre fram. Backarna tar ju ändå slut men en förbannad, djävla, helvetes motvind bara håller på och t.o.m. ökar. Den höll på att knäcka mig, inte fysiskt, men psykiskt. Den slutade ju aldrig. På hemvägen började det att regna strax innan Hindås men det finns ju regnkläder och busskurer.

De som tycker att jag fuskar får säga vad det vill men jag har i alla fall trampat dessa 125 mil, för om du inte trampar så stannar även elcykeln precis som en vanlig cykel. Det är ju skönt att cykla också. Du får se och uppleva mycket mer än när du sitter instängd i en bil. Du känner vinden och regnet, doften av nyslaget hö, blommor och koskit och du är miljövänlig och får motion. Jag ser elcykeln som ett hjälpmedel för äldre att få en chans att komma ut och få chansen att röra sig utan att förstöra leder och annat, att få en ny chans i livet.

LGs Funderingar: Jag tycker alltså att elcykel är ett hjälpmedel. Ni som anser det vara fusk kan väl tänka på att i så fall är den gamla tanten som har rollator också en fuskare. Har ni också tänkt på att om man hör dåligt och har hörapparat som hjälpmedel så fuskar man. Sedan ska vi inte tala om alla de miljoner fuskare som har dålig syn och använder glasögon. Tänk vad många fuskare vi har i vårt land! Ska vi enas om en sak: Låt mig och alla andra med elcykel slippa höra att vi är fuskare. Köp en egen elcykel i stället!


Source: LG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.